Het geval Joyce Lamerichs

HET GEVAL JOYCE LAMERICHS

Toen ik na uitgebreid overleg en besprekingen met Oxford in 8 jaar een samenwerking had gecreëerd met als doel ook in Nederland een website à la Healthtalkonline (HTO) op te richten bleek dat JL in de VU Amsterdam ook een poging hiertoe had gedaan. Omdat ik de samenwerking al had geïnitieerd en HTO per land niet meer dan één representant wilde lukt haar dat niet.

Ik kreeg daarover bericht van HTO. Omdat het mij een goed idee leek toch ook met de VU tot samenwerking te komen heb ik contact met haar gezocht, hetgeen leidde tot een gezamenlijke benadering van POG.
Ik heb haar dan ook regelmatig meegenomen naar in POG geïnteresseerden om te spreken over een mogelijke verdere uitbouw van POG (en over het verkrijgen van de noodzakelijke gelden). Daarnaast is ze ook vaak mee geweest naar DIPEx bijeenkomsten (o.a. in Oxford en Freiburg) en heb ik haar uitgebreid aan de betreffende medewerkers voorgesteld.

Toen de problemen met SAR duidelijk werden vertelde MA dit aan JL, natuurlijk inclusief het verbod van SAR om contact met mij te hebben. JL deed daar graag volledig in mee.
Inmiddels was ze eindelijk, na vaak herhaalde verzoeken, begonnen het door mij met een subsidie mogelijk gemaakt MBO-project vorm te geven. Toen dat gereed was en gepresenteerd moest worden aan het MBO kreeg ik natuurlijk, geheel in lijn met haar instelling, daar geen uitnodiging voor. Zelfs Karin Kalverboer (zie later) vond dat toch wel erg ver gaan….